Články

30 najhorších fotografií inzerovaných nehnuteľností. (2021)

Nič nezaujme lepšie potenciálneho kupujúceho, ako 2 l piva na kuchynskej linke, fotka steny, či detailný záber podlahy. Niektoré realitné kancelárie majú svojský spôsob Home stagingu. Pozrite si tie najhoršie zábery, čo nám niektorí makléri prinášajú na realitných portáloch.

TOP 10 najdrahších a najluxusnejších bytov v Bratislave.

 

Pre hlavné mestá je typické, že spravidla sa v nich nachádzajú tie najdrahšie nehnuteľnosti a Bratislava nie je výnimkou. O drahé a luxusné byty, ktorých cenovka predstavuje sedemciferné číslo, tu nie je núdza. Pokiaľ si chcete dopriať kráľovský luxus, veľké a priestranné izby, musíte byť pripravení, že budete musieť siahnuť hlboko do vrecka. Pozrite si 10 najdrahších a najluxusnejších bytov, ktoré sú momentálne v ponuke.

Aký štýl bývania preferujete?

Interiérový dizajn predstavuje širokú škálu podôb bývania, niekedy celkom odlišných, inokedy iba s jemnými rozdielmi. Každý štýl bývania sa vyznačuje vlastnou individualitou a jedinečným charakterom, ktoré prenáša aj do atmosféry obydlia. Štýl bývania, ako aj prejav a vzhľad, reprezentuje našu osobnosť.

Predávate nehnuteľnosť? Na tieto veci si dajte pozor.

Predaj nehnuteľnosti je pre väčšinu z nás veľmi osobná a citlivá záležitosť, ktorú absolvujeme jeden až dvakrát za život. Keď sme už rozhodnutí posunúť sa v bývaní a presťahovať sa na iné miesto, prichádza čas na predaj svojho domova. Častokrát si myslíme, že predaj zvládneme sami a úplne bez pomoci, no pri predaji sa vyskytujú prekážky a komplikácie.

Parkovacia politika v Bratislavskej mestskej časti Nové Mesto.

 

Po Petržalke pripravuje ďalšia mestská časť Bratislavy svoj pilotný projekt rezidenčného parkovania. Nové Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na informačný systém  pre regulované parkovanie. Parkovacia politika pilotného projektu Tehelné pole a okolie by mala začať platiť od 1. októbra 2020.

 

Vývoj cien bytov za mesiac apríl.

 

Pre mňa osobne veľmi očakávaná štatistika vývoja cien bytov za mesiac apríl je tu. Realitná únia nám poskytla konkrétne čísla, ktoré ukazujú stagnáciu cien. Mesiac apríl koronakríza ešte nezasiahla a byty sa predávali za ceny, ktoré boli ešte pred koronou.

 

 

AKO PLATIŤ NÁJOM POČAS KORONAVÍRUSU.

 

Pred pár mesiacmi nikoho ani len nenapadlo, že môže nastať situácia, aká na Slovensku momentálne je. Štát nariadil zatvoriť niektoré prevádzky alebo obmedzil pohyb ľudí. Či už bývate alebo podnikáte v prenajatom priestore, nájom počas koronavírusu musíte platiť aj naďalej, pokiaľ ste sa v zmluve nedohodli inak.

 

Budú ceny nehnuteľností klesať? 

Internetom kolujú rôzne články a predpovede analytikov o vývoji cien na realitnom trhu. Jedna skupina tvrdí, že ceny nehnuteľností klesnú minimálne o 20% a druhá tvrdí, že ceny nehnuteľností neklesnú, iba sa stabilizujú. Čomu teda treba veriť?

 

Máte hypotéku a koronavírus ovplyvnil Váš príjem? Môžete požiadať o odklad splátok. 

Aktuálne sa čoraz častejšie skloňuje téma odkladu splátok. Veľké firmy zatvárajú prevádzky a tak ľudia prichádzajú o svoje príjmy a dostávajú sa do platobnej neschopnosti. V článku sa dočítate, ako si môžete v tejto stituácií pomôcť.

Hľadanie nehnuteľnosti

Skôr ako začnete s hľadaním svojej vysnívanej nehnuteľnosti, mali by ste si položiť pár základných otázok: 

  1. Vieme do akej sumy si môžeme dovoliť nehnuteľnosť kúpiť?
  2.  Akú nehnuteľnosť hľadáme?
  3. Kde ju budeme hľadať?
  4. Sme 100% rozhodnutí?

V tomto videu Vám v krátkosti pomôžem s odpoveďami na Vaše otázky.